dijous, 27 de febrer del 2014

Més que un poster!






Fa un parell de setmanes, se'ns va demanar fer un treball que consistia en realitzar un pòster relacionat amb els temes que havíem donat (Frank, Sartre...).  Es podia fer per grups o individual i, es ací, on ja, el cos no com  a màquina, si no com a vivència, elegeix com funcionar: individualment o en grup. El meus tres companys i jo ja teníem experiència en haver fet altres treballs junts, així que decidirem  enfrontar en conjunt aquest també. El resultat va ser un pòster prou acceptable, treballat amb temps, amb idees clares... Però com s'avaluen aquests tipus de treballs? Segons el procés, segons l'experiència que tingues fent-lo? Les vivències? NO! amb una nota final que va del 0 al 10. Doncs jo crec, que eixa nota no pot abrasar tots els aspectes que es podrien valorar d'un treball com aquest. Però, restant-li importància a un simple número, hem quede amb la satisfacció de poder haver tornat a treballar junt als meus companys i que estic molt content de tindre'ls al meu costat.


.
.
.
GRÀCIES!

dissabte, 22 de febrer del 2014

Cisne Negro



Com en l'anterior entrada, vaig a comentar una pel·lícula que he vist i crec que es pot traure sentit en relació als tipus de cossos segons Frank i les diferents visions d'aquest.

"Cisne negro" tracta sobre una xica que balla ballet i basa la seva carrera en perfeccionar les tècniques, utilitzant un cos/màquina disciplinari i de regulació. Pot ser que, tècnicament sigui la millor, però, en el moment en el que te que interpretar un paper, el de "cisne negro", que te que ser molt expressiu, la tècnica perfeccionada durant tota la seva vida no li serveix i te que començar a utilitzar un cos més comunicatiu.
Durant la pel·lícula, la xica canvia radicalment en aquest aspecte: pasa de entrenar basant-se en les tècniques (dualisme i cos disciplinari) a tindre que experimentar noves vivències per a poder ser més expressiva (monisme i cos comunicatiu), pasa de fer vida a soles en sa mare a relacionar-se e eixir al món a viure...  El desenllaç el deixe a descobrir per vosaltres, jo vaig gaudir prou i el final es prou interessant.

dilluns, 17 de febrer del 2014

El Guerrero Pacífico


Autosuperació del cos mitjançant la ment: 
L'altre dia, vaig tindre el plaer de vore una pel·lícula, la qual al principi no em pareixia molt interessant, però que poc a poc en va fer vore com es pot entrenar o entrenar, siguent coses diferents. El títol de aquest film es " El guerrero pacífico". Ací vos adjunte el vídeo del tràiler.

 

Durant la pel·lícula es deixa clar els dos tipus de forma de vore el cos, la dualista i la monista. El xic durant la pel·lícula, experimenta els dos tipus de vistes amb el seu entrenament.
La pel·lícula comença a ser interessant quan el xic te un accident de moto i es queda amb una cama enverinada, no poguent entrenar amb els seus companys. Desprès d'aquest fatal moment, el protagonista canvia i aconsegueix millorar mitjançant altre tipus de pràctica. Ús anime a vore-la, es molt interessant i entretinguda.
Ací vos deixe el link de la pel·lícula sencera. 
 http://www.youtube.com/watch?v=qOBQkrzF_Bg
Està tan emocionant i es tan expressiva, que no podria dir-vos en quins minuts està més interessant, però vos adjunte un altre link on estan les millors escenes.

dimecres, 12 de febrer del 2014

El monisme contra el dualisme

En aquest video, un pensament monista s'intenta posar per damunt del dualisme donant explicacions que ens fan vore que la visió utilitaria no es algo real.

Video sobre la la construcció cultural de la (in)satisfacció corporal

Aquest vídeo parla de l'altra visió del cos, de la social. No tan gràfic com el vídeo del cos com a màquina o tan filosòfic com el de el cos com a vivència, però si molt interessant i fàcil d'entendre.




Aportació al tema del cos i el moviment

Así teniu un escrit sobre el cos desde un punt vista monista d'un psicòleg. Parla molt de l'alma i de les vivències.
http://www.fundacion-jung.com.ar/cuadernos/cuaderno6.htm